• 0612704939
  • hipp.contact@gmail.com

Stress & Burn-out

Stress & Burn-out

Stress is doodsoorzaak nummer één

Door stress blijven de spieren in onze slaap aangespannen. Een onderbroken slaap leidt tot vermoeidheid en heeft onder meer invloed op de spijsvertering. Klachten als obstipatie, diarree, en onvoldoende opname van voedingstoffen komen voor. Aangezien stress meestal langdurig is en een verwoestend effect heeft op het immuunsysteem, is het niet verwonderlijk dat stress doodsoorzaak nummer één is.

Burn-out, stress en overspannenheid is een reactie van je lichaam op een hevige fysieke en/of emotionele verandering. Het kan variëren van stress op het werk, slapeloze nachten, ziektes, relatie- of geldproblemen.

Stress kan ook het gevolg zijn van opgeslagen overtuigingen in ons onbewuste. Denk hierbij aan gebrek aan zelfvertrouwen, een tekort aan eigenwaarde, angst voor de toekomst etcetera: “ik mag er niet zijn“, “ik ben niet goed genoeg“, “niemand houdt van me“, “ik kan het niet” en ga zo maar door.

 

Jij hebt jezelf jarenlang zowel geestelijk als lichamelijk meer dan 100% gegeven. Door een onvoorziene omstandigheid die je net even niet onder controle had ging het mis en kwam je thuis te zitten. Overspannen of burn-out, jij voelt de energie uit je stromen. Dat proces permanent veranderen? In korte tijd van je Burn-out af? Ja dat kan.

Waarom Hypnotherapie & IEMT?
  • Een manier om de aanmaak van stresshormonen te verminderen is de stressfactor weg te nemen.  Hypnotherapie & IEMT zijn daar uitermate geschikt voor. Onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een positief effect heeft op het immuunsysteem, omdat het aantal stresshormonen drastisch daalt. Het onbewuste wordt geleerd beter om te gaan met stresssituaties, waardoor er minder stresshormonen worden aangemaakt.
  • Naast stressreductie kan met hypnotherapie gewerkt worden aan het overactieve systeem. Een overactief immuunsysteem kan allerlei klachten geven, waaronder auto-immuun ziekten. Door middel van o.a. Hypnotherapie wordt het onbewuste geleerd om te stoppen met het aanvallen van de eigen lichaamscellen. Het is zeker wonderlijk en het werkt echt.
  • Wil je je eindelijk weer eens fit en gezond voelen?

 

Neem contact op en begin nu al met werken aan jezelf…