• 0612704939
  • hipp.contact@gmail.com

Hypnotherapie

Hypnotherapie

“Hypnotherapie, wat is dat nu eigenlijk precies…”
“Wat is Hypnotherapie?”

Therapie in een staat van ontspanning en focus. Wanneer je lichaam zich meer ontspant gaat je breinactiviteit omlaag. Er zijn verschillende soorten hersengolven; Beta, Alfa, Theta en Delta. Over de dag produceer je verschillende soorten golven en je kunt zeggen dat je bij Beta in wakkere staat bent. Bij Alfa ben je in een lichte ontspannen staat, in Theta in een diepere en in de Deltastaat ben je in een zeer diepe ontspanning/trance.

Het betreft dus een heel natuurlijke staat. Denk maar aan een moment dat je bv net wakker wordt en iemand tegen je praat waarvan je je nog niet helemaal bewust bent. Of bv als je verzonken bent in die mooie film of dat goede boek, tijdens het autorijden waarbij je op je standaard route “onbewust” de juiste weg naar huis neemt…. Iedereen is dagelijks in een bepaalde staat van trance

Hypnotherapie wordt ingezet voor therapeutische doeleinden. Verwar dit niet met hypnose wat je op televisie ziet en puur entertainment is. Omdat veel problemen in het onbewuste opgeslagen liggen, kan dit door middel van Hypnotherapie snel, veilig en effectief worden opgelost waardoor jij gelijk het resultaat merkt en voelt.

“Hoe werkt Hypnotherapie?”

Een mens bestaat uit het bewuste (rationeel denken) en het onbewuste geheugen (harde schijf waar o.a. emoties uit voortkomen).

Denken, herinneren, gevoelens, ons neuraal netwerk in ons brein met ca. 90 miljard zenuwcellen, verwerkt onbewust 11,2 miljoen bits per seconde aan informatie wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

“Wat kan Hypnotherapie voor je betekenen”

Veel problemen liggen opgeslagen in het onbewuste, door een aangewend patroon of iets wat je hebt meegemaakt. Door jou in diepe ontspanning/trance te brengen, kunnen issues in het onbewuste worden veranderd, wat op bewust niveau moeilijk tot niet gerealiseerd kan worden. Een hele krachtige methode om snel effectief resultaat te bieden.

“Ben ik tijdens de Hypnotherapie in slaap?”

Nee, je bent niet in slaap! Je bent heel diep ontspannen maar je slaapt nooit, hypnose is een staat tussen wakker zijn en slapen. Als jij zou slapen zouden de positieve suggesties namelijk niet binnenkomen.

“Behoud ik de controle tijdens een sessie?”

Jazeker, je hoort alles wat er gezegd wordt en je kunt te allen tijde aangeven wat er gebeurd. Jij bent in controle tijdens de sessie met als resultaat dat je weer de controle kunt nemen over jouw leven.

Voor wie is Hypnotherapie niet?

Hypnotherapie  kan niet toegepast worden wanneer er bij u sprake is van 1 of meerdere van de onderstaande problemen;

  • Bij neurologische stoornissen oa epilepsie
  • Bij iemand met persoonlijkheidsstoornis of psychotisch verleden
  • Wanneer er sprake is van vermijding van het reguliere medische of therapeutische circuit