• 0612704939
  • hipp.contact@gmail.com

Smarttapping EFT

Smarttapping EFT

Wat is EFT?

EFT ( Emotional Freedom Technique) is een zeer effectieve methode om stress  in je lichaam op te ruimen. Het is een broertje van EMDR en valt onder de energie psychologie.
Als er iets ( heftigs) gebeurt dan geeft dat meteen een reactie in je lichaam en vaak blijft er nog een restje spanning achter waar vanuit je dan , terwijl je dat niet wil,  gaat reageren. 
Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren.

Waarvoor kan EFT ingezet worden? *Laag zelfbeeld, Negatieve overtuigingen
*Onverwerkte Emoties (trauma’s, pijnlijke herinneringen ) 
*Angsten  ( faalangst, angst voor spinnen, spreekangst ed ) 
*Verslavingen (eten)


EFT en kinderen
Bij kinderen, die op school niet volledig presteren, en geblokkeerd zijn door negatieve inprentingen, zijn de resultaten ook geweldig! Maar ook angsten en nare herinneringen kunnen bij kinderen met EFT aangepakt worden. Ouders en kinderen kunnen het thuis, nadat ze het samen hebben geleerd, uitstekend toepassen.

Hoe lang duurt een behandeling?                                                                                    

Of een behandeling kort of lang duurt hangt voor een groot deel af van de vraag waarmee iemand met EFT begint. Er zijn , zoals we dat noemen, eenmalige sterk emotionele gebeurtenissen waar iemand snel van verlost wil zijn. In zo’n geval zijn soms na een of twee sessies de problemen opgelost. Het kan ook zijn dat er een probleem meer gecompliceerd en traumatiserend is en dat er meer sessies noodzakelijk zijn. In vergelijking met conventionele cognitieve behandelmethoden waarbij gesprekstherapie wordt toegepast zijn de resultaten met de energetische aanpak vaak heel effectief en in een veel kortere tijd bereikt. Het toepassen van EFT in het eigen dagelijks leven zou een levensstijl moeten zijn om altijd emotioneel ‘de boel’ op orde te hebben en constant lekker in je vel te kunnen zitten.

Zijn de positieve effecten blijvend?                                                                                           

Het leven is altijd een voortdurende stroom van ervaringen en emoties en soepeler we daar mee om kunnen gaan hoe meer we lichamelijk en geestelijk gezond zijn. Het grootste deel van mensen met angststoornissen houden dit voor de omgeving geheim en misschien ontkennen ze dat ook nog wel voor zichzelf. Een beproefd recept om in nog grotere problemen te komen omdat ontwijkgedrag en ontkenning grote stressoren zijn.
Zo gauw in het emotionele brein een ervaring/emotie van zijn blokkerende lading is ontdaan, staat die ervaring ook niet meer als bedreigend of machteloos te boek en zal dat gedragsmatig ook geen probleem meer geven.

“Elk Moment is een Nieuw Begin”